دلیل اصلی و عمده اختلافات و جروبحث های زناشویی را باید در اختلافات فرهنگی دانست و اینکه تعریف ارزش ها از دید هر کدام از زن و شوهرها متفاوت است. بسیار زیاد شاهد هستیم که سردرگمی بین سنت و مدرنیته، محل اختلاف در زندگی زناشویی است. از دیگر عواملی که می توان به آن اشاره کرد، نداشتن مهارت های ارتباطی و حل مسئله در زن و شوهر است. با دانستن مهارت های زندگی، همسران می توانند یکدیگر را به راحتی درک کنند.
چگونه در دعواهای زناشویی پیروز شویم؟
در زندگی هر کدام از ما پیش می آید با شخصی روبرو شویم که نظرش با ما فرق می کند. چنین بحث هایی در ابتدا آرام هستند و ممکن است خیلی زود روی زشت خود را نشان دهند. اگر چنین بحثی بین اعضای خانواده باشد می تواند یک آخر هفته پر از استرس برایتان بسازد. اما راه هایی وجود دارد که بتوانید در نهایت ادب منظور خود را برسانید و در یک بحث پیروز شوید.
سعی نکنید پیروز شوید
حمله به عقاید و نظرات یک فرد باعث می شود او به حالت جنگ و گریز درآید. همین که شخصی به این مرز رسید دیگر هیچ راهی برای نفوذ به او وجود ندارد. پس اگر می خواهید توان قانع کردن دیگران را داشته باشید باید سازش را تمرین کنید. نظرات کسی که با او صحبت می کنید را چه منطقی چه غیر منطی بشنوید و از آنها برای قانع کردنش استفاده کنید.
متمدن باشید
همیشه به جنبه فکری دیگر افراد احترام بگذارید، مهم نیست چقدر مضحک به نظر بیاید. وقتی به افراد آنطور که باید احترام می گذارید نسبت به افکاری که عقاید و باورهایشان را به چالش می کشند پذیرا تر هستند. با برقرار کردن این ارتباط عاطفی از طریق احترام می توانید به صورت منطقی نظر خود را بیان کنید و بیشتر تاثیر بگذارید.
سوالی با پایان باز بپرسید
اگر در حال بحث با همسر خود هستید سوالی بپرسید که به او اجازه دهد بازش کند.
نمونه های این سوال عبارتند از:
اگر تمام پول های دنیا را داشتی چگونه تغییرش می دادی؟
دوست داری زندگیت تا سه سال آینده چه شکلی باشد؟
چرا کارت را دوست داری؟
چنین سوالاتی می تواند در بحث های کاری نیز موثر باشد. سوالاتی که پایان باز دارند می توانند فعل و انفعالات رقابتی را تبدیل به مشارکت کند.
اعتماد به نفس داشته باشید
مردم به باهوش ترین افراد گوش نمی دهند. تحقیقات سال ۲۰۱۳ نشان داد مردم بیشتر حرف های کسی را می شنوند که نشان می دهد می داند چه چیزی درست است. مردم به صورت ناخودآگاه برای قبول حرف ها مواردی مانند برون گرایی، جنسیت، نژاد و سطح اعتماد به نفس را مورد توجه قرار می دهند تا آنچه در واقع دیگران می گویند.
نشان دهید مردم نیز موافقتان هستند
اثبات اجتماعی یکی از بهترین روش هایی است که می توانید به کمک آن کاری کنید دیگران با شما هم سو شوند. بر اساس اثبات اجتماعی ما فکر می کنیم کار و رفتاری که دیگران در موقعیت های مختلف انجام می دهند درست است. به همین دلیل است که یک صف بلند جلوی یک رستوران این ذهنیت را در ما به وجود می آورد که غذای آن رستوران بسیار لذیذ است.
از آمار استفاده کنید
بر اساس تحقیقات سال ۲۰۱۴ آنر تال و بریان ونسینک محققان دانشگاه کرنل میزان اعتماد مردم به دانشمندان بالا است. به همین دلیل استفاده از ابزاری که شما را دانشمند نشان دهد – مانند آمار – باعث می شود قابل اعتماد تر هم شوید.
پا فراتر از داستان و حکایت بگذارید
داستان درباره اینکه عمو یا یکی از هم اتاقی هایتان کلی غذای چرب می خورده و هنوز هم تناسب اندام دارد فقط یک حکایت است. اگر می خواهید جدی گرفته شوید باید از اطلاعات استفاده کنید. اطلاعاتی که از تحقیقاتی ثابت شده آمده باشد و مثال هایی داشته باشد.
اگر
می خواهید در بحثی پیروز حقیقی باشید می توانید به مواردی استناد کنید که
جمعی از دانشمندان یا متخصصین آن را تایید کرده اند. اگر بتوانید چنین کاری
بکنید مطمئنا حرفتان کاملا منطقی است.
هر کدام از شیوه
هایی که گفته شد کابردهای خاص خود را دارد و نمی توان گفت همه جا به کار می
آیند بنابراین با توجه به موضوع بحث بهترین شیوه را در پیش بگیرید.